آرشیو تیر ماه 1401

فروشگاه اينترنتي ساز موسيقي،ارائه مشاوره رايگان و تخصصي براي انتخاب و خريد ساز

ساختار ساز نی

خرید اینترنتی نی

نی به قطرهای متفاوت از ۵/۱ تا ۳ سانتی متر و طول های مختلف حدود ۳۰ تا ۷۰ سانتی متر ساخته شده، در تمام آنها، روی لوله کمی در قسمت پائین ۵ سوراخ در طرف جلو و یک سوراخ در قسمت عقب قرار گرفته، و در یک یا دو انتهای نی روکشی برنجی با طولی کوتاه لوله نئی را پوشانده است، و لبه لوله در قسمت دهانی آنقدر تیز است که من تواند لای دندانها قرار گیرد. نی از انواع سازهای بی زبانه است.
هوا از طریق نفس نوازنده ار انتهای بالائی به درون فرستاده شده و قسمت اعظم آن از نزدیکترین سوراخ باز خارج می شود. بنابراین باز و بسته شدن سوراخ ها به توسط انگشتان هر دو دست نوازنده، طول هوای مرتعش و طول موج ارتعاش را زیاد و کم کرده و در نتیجه صوت زیر و بم می شود. این ساز را نمی توان کوک کرد.

نحوه صدا دهی نی

به طور کلی نی را با جا گرفتن بین دو دندان نیش و گرد کردن زبان در پایین و پشت آن می‌نوازند اما اساتیدی همچون جمشید عندلیبی زبان را در بالا می‌گذارند. وسعت صدای آن به ۳ اکتاو و چند صدا می‌رسد. ۵ صدای بم(۱)، بم نرم (۱p یا ۱ piano)، زیر، غیث و پس غیث (تا فا) دارد که نت Si در صدای بم آن روی نی وجود ندارد و نوازندگان آن را با لب می‌نوازند.

آموزش نت خوانی نی

نی ۵ صدا (رجیستر) دارد که هر یک از آن‌ها با نحوه دمیدن هوا در نی قابل انتخاب است. این رجیسترها عبارتند از:
بم
نت‌های دو (دست بسته)، ر (سوراخ ۱ سر نی آزاد)، می (سوراخ ۱ و ۲ آزاد)، فا (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ آزاد)، فا# (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ آزاد)، سل (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵) لا (دست باز). نت سی در این اکتاو وجود ندارد ولی نوازنده‌ها قادر به اجرای سی بمل با لب هستند.
اوج
دقیقاً همانند بم اما یک اکتاو بالاتر. دو نت آخر (سل و لا) با غیث مشترک است.
غیث
نت‌های سل (دست بسته)، لا (سوراخ ۱ سر نی آزاد)، سی (سوراخ ۱ و ۲ آزاد)، دو (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ آزاد)، دو# (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ آزاد)، ر (سوراخ ۱ و ۲ و ۳ و ۴ و ۵)، می (دست باز)
پس غیث (تا فا)
دقیقاً همانند بم و اوج اما یک اکتاو بالاتر از اوج و دو اکتاو بالاتر از بم. سه نت اول (دو، ر و می) با غیث مشترک است. امکان اجرای نت آخر (لا = دست باز) معمولاً وجود ندارد و حتی نت سل نیز در نی‌های کوچک نامفهوم شنیده می‌شود.

قیمت ساز نی


فروشگاه ساز در کرج

خرید اینترنتی کلارینت

معرفی ساز کلارینت

کلارینت (قره نی) ازدسته سازهای «یک زبانه ای است» و متشکل است از یک لوله استوانه ای که انتهای تحتانی آن کمی مخروطی شده است. در انتهای بالایی ساز، تکیه گاهی مانند منقار، ازجنس چوب، کایوچو یا پلاستیک تعبیه شده، که یک سوی آن تقریبا صاف و سوی دیگر سطحی و منحنی است و در سوی صاف آن تیغه ای نیی بر«منقار» تکیه کرده است به نام «زبانه». این قسمت را مجموعا « دهانی» می نامند که درمواقع نواخت کاملا در دهان (و احیانا مابین دندانها) قرارمیگرد. علاوه بردهانی، قسمت های دیگر نیز در این سازبه نظر میرسند که همگی می توانند از هم جدا شوند.

برخی از ویژگی‌های کلارینت (قره نی):
  • این ساز جز سازهای انتقالی می‌باشد.
  • نت این ساز را با کلید سل می‌نویسند.

تاریخچه ساز کلارینت

یوهان کریستوف دنر سازنده ساز از نورمبرگ امروزه به عنوان مخترع کلارینت شناخته می‌شود که ساخت و تکامل آن از شالمو شروع و تا انتهای قرن هفدهم به صورت امروزی تکامل یافت.
البته باید گفت تفاوت دقیقی بین ساختار شالمو و کلارینت که برای نیم قرن این دو ساز همزمان وجود داشتند، نامعلوم است. با این وجود مسأله‌ای که عموماً پذیرفته شده است این است که دنراولین شخصی بود که شالمو را به دو کلید مجهز کرد.

خرید اینترنتی کلارینت

لینک مرتبط: فروشگاه کلارینت در کرج

در ادامه این نمونه پسر او جاکوب (Jakob) و سایر سازندگان آن دوران شروع به تولید کلارینت‌هایی با دو کلید و یک فضای داخلی بزرگتر کردند. بل استوانه‌ای شالمو با یک بل با دهانه باز شده جایگزین شدند، به لوله کلارینت یک مشخصه برآمدگی (بشکه مانند) در زیر دهانه داده شد.
 
همانند تمام سازهای بادی باروک مکان دست‌ها هنوز تعیین نشده بود، بنابراین کلارینت‌ها به نحوی ساخته شدند که هر دست می‌توانست در پوزیسیون پایین‌تر قرار بگیرد (به عنوان مثال، یک حفره برای انگشت کوچک در هر دو سمت راست و چپ تعبیه شد، حفره‌ای که مورد نیاز نبود مسدود شد).
قیمت کلارینت معمولی، سازهایی که با دهانه‌ها نواخته می شوند نوعی زبانه ساده دارند. یک مقطع مثلثی از دهانه بریده می‌شود به نحوی که زبانه هنوز در انتهای آن آویزان است و می‌تواند توسط لب‌ها کنترل شود. یکی از این کلارینت‌ های اولیه، ممت (memet) مصری از قرن سوم قبل از میلاد بود. این ساز به عنوان یک ساز دوبل نواخته می‌شد؛ دو لوله استوانه‌ای از جنس نی یا چوب ساخته شده‌اند و به یکدیگر متصل شده‌اند. این سازها حفره‌های انگشت‌گذاری و دو دهانه دارند. این سازها بعدها توسط یونانی‌ها و رومی‌ها مورد استفاده قرار گرفتند.
 
کلارینت‌های دارای یک زبانه، دو زبانه و حتی سه زبانه در بسیاری از فرهنگ‌ها استفاده می شد، البته در برخی قسمت‌های دنیا هنوز استفاده از این کلارینت‌ها ادامه دارد و بدون تغییر باقی مانده‌اند (به عنوان مثال بلکای روسی یا کلارینت سه‌گانه ساردینیایی به نام لاوندا
در اروپای قرون وسطی سازی تک زبانه برگرفته از شرق و معمولاً دارای هشت حفره انگشت‌گذاری متداول بود. این ساز شالوما (Chalumeau) بود. شالوما به معنای زبانه یا قمیش است و از کلمه یونانی کالاموس (calamos) و کلمه لاتین calamus گرفته شده است. شالوما محدوده صدایی در حدود یک اکتاو (F4-G5) داشت. از دوران رنسانس به بعد این سازها در کوک های مختلف از تربل تا باس با حفظ سنت آن زمان ساخته می‌شوند.

لینک مرتبط: فروشگاه کلارینت

در اواخر قرون وسطی اصطلاح شالوما (آلمانی: شالمی (Schalmei)، انگلیسی: شوم (shawm)) به عنوان اصطلاحی عمومی برای کل خانواده سازهای شوم (shawm) اتلاق می‌شد.
تا اواسط قرن هجدهم بسیاری از کلارینت‌ها دارای دو کلید بودند: پایین‌ترین نت‌های آنها در F3‌ نوشته می‌شدند. زیر و بمی‌ها تا G4 بدون کلید تولید می‌شدند، A4 با کلید جلو، Bb4 برای باز کردن هر دو کلید. B4 به ندرت مورد استفاده قرار می‌گرفت و با تغییر تنش لب‌ها تولید می‌شد (با استفاده از Bb4 یا C5). B4 به آسانی قابل نواختن نبود تا زمانیکه یک کلید سوم (کلید B4) اضافه می شد، که محدوده صدا را تا E3 پائین می برد. زیر و بمی ها از C5 به سمت بالا (تا حدود G6) با overblowing نواخته می شدند.

خرید اینترنتی ساز